Εμείς οι ετικέτες κρασιού που λέτε, είμαστε δύσκολη περίπτωση. Μπορούμε να είμαστε τόσο περίπλοκες, όσο τα περιεχόμενα μέσα στη φιάλη. Εκτός από την καλή εμφάνιση, πρέπει να παρέχουμε  πολλές πληροφορίες. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε για ένα μπουκάλι κρασί, και είναι η δουλειά  μας  να το κάνουμε γνωστό  στον κάθε καταναλωτή.

Όπως  συζητούσα  πρόσφατα, με μια άλλη ετικέτα, με αριστοκρατική καταγωγή από το Saint Emilion, που έτυχε να συναντήσω στο συντηρητή της ομάδας των allwinestories,  η χρήση μας αλλά και η οικογενειακή μας ιστορία χρονολογείται  από πολλούς αιώνες, τότε που οι (προ)παππούδες μας  στην αρχαία Αίγυπτο, με σφραγίδες και χαρακτικά, μας είχαν  θέσει σε εφαρμογή για τη βελτίωση του εμπορίου. Αλλά και οι αρχαίοι Έλληνες μας διέδωσαν στον τότε γνωστό κόσμο. Και εδώ και αιώνες, έχουμε εξελιχθεί πολύ. Κάποιες πληροφορίες είναι υποχρεωτικές, και μερικές είναι ωραίες να υπάρχουν, για να παρουσιάζουν σωστά την ποιότητα του περιεχομένου. Από σημαντικές λεπτομέρειες όπως το εμπορικό σήμα, το έτος και  τη περιοχή, το αφεντικό μας(οινοπαραγωγός),  η ύπαρξή μας  είναι μια ιστορία με καθορισμένη ιεραρχία που κρύβει πάντα μέσα της μια ωραία ιστορία.

Όπως αυτή που διαβάσατε στην συνέντευξη του Βασίλη Παπαγιαννάκου, για το περίφημο και διαχρονικό κοκοράκι που είναι το σήμα του κτήματος.

Η εξέλιξή μας είναι ταχύτατη τώρα πια. Οι γραφίστες μας ταλαιπωρούν λίγο με τους σχεδιασμούς τους. Όμως είναι οι στιλίστες μας!!! Τους έχουμε ανάγκη για να βγούμε στην πασαρέλα… Στους διεθνείς διαγωνισμούς. Και πόσο μας αρέσουν τα βραβεία;

Έχω να σας πω πολλές ωραίες ιστορίες. Σαν κι αυτές που βλέπετε στη φωτογραφία.

Write A Comment

error: Content is protected !!