Σε μία περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για την αμπελουργία και τις οινοποιίες, τον τρύγο, οι οινοποιοί βλέπουν τους κόπους της χρονιάς στο αμπέλι να αποδίδουν τους καρπούς τους ώστε να δημιουργηθούν «καλά κρασιά»!  Αν και ο τρύγος είναι φέτος αρκετά όψιμος, φαίνεται πως θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

AllWineStories_OinopoioiBE

Παράλληλα και εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου λόγω της πανδημίας και των όσων έχει αποφέρει στην κοινωνία μας, οι οινοποιοί, άνθρωποι της δημιουργίας, συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους πορεία, όπως η ίδια η φύση ορίζει.

Στην ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», την πιο ιστορική και σημαντική ένωση οινοποιών της χώρας μας, στην 27ετή πλέον πορεία της, μάλιστα ύστερα από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2019 που σηματοδοτείται από τη δημιουργία της νέας εταιρικής ταυτότητας της Ένωσης, η ανάπτυξη συνεχίζεται σε όλους τους τομείς της.

AllWineStories_OinopoioiBE

Ήδη από τον Ιούνιο η Ένωση έχει εκλέξει για τρίτη συνεχή θητεία ως πρόεδρο τον οινοποιό Στέλλιο Μπουτάρη, τόσο για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του αλλά και για να την οδηγήσει στην «επόμενη μέρα», πάντα βασιζόμενη στους δύο άξονες των ενεργειών της που είναι προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Οίνου και η διάδοση της οινικής κουλτούρας.

Εξάλλου η Ένωση, είναι προ των πυλών σε δύο σημαντικά προγράμματα, για τον οινοτουρισμό και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ποιοτικό κρασί, τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας και την υπεύθυνη κατανάλωση, ενέργειες που αναμένεται να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της, τόσο στα μέλη της όσο και στο Ελληνικό κρασί γενικότερα.

Ακόμη, υποδέχεται στην οικογένειά της δύο νέα μέλη, τις δημοφιλείς οινοποιίες από την περιοχή της Δράμας, το «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη», από την Αδριανή και την «Oenops Wines», από την Προσοτσάνη.

AllWineStories_OinopoioiBE

Έτσι σήμερα, αποτελείται από 31 οινοποιίες-μέλη, ενώ σύντομα αναμένεται η ένταξη και άλλων γνωστών επιχειρήσεων.

Τέλος να αναφέρουμε πως η ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΒορΟινά» τον Σεπτέμβριο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λόγω των περιστάσεων δεν πραγματοποιηθεί φέτος, όμως οι οινοποιοί της Ένωσης έχουν φροντίσει να μη λείψει το εξαιρετικό κρασί από την πόλη και προτείνουν στο κοινό τους τα «ΒορΟινά … αλλιώς!».

AllWineStories_OinopoioiBE

Πιο συγκεκριμένα, από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, café-wine-bar) και κάβες της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις οινογευσίας, προτάσεις, παρουσιάσεις, wine-cocktail βραδιές και «food & wine pairing» δείπνα, με κάθε ασφάλεια και με περιορισμένο αριθμό συμμετοχής.

Από την ιστοσελίδα www.voroina.gr μπορείτε να ενημερώνεστε σταδιακά για τις εκδηλώσεις «ΒορΟινά … αλλιώς!».

Η ζωή συνεχίζεται και το ποιοτικό Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, το κρασί των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, είναι εδώ για να την κάνει πιο γευστική!

Πληροφορίες για την ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», το προφίλ, τα μέλη και τις δραστηριότητές τους, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

Oinopoioi Boreiou Ellados

Στην ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» είναι μέλη οι οινοποιίες (αλφαβητικά):

1. ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα, στην Επισκοπή Ημαθίας
  26. Μετόχι Μυλοπόταμος, στον Μυλοπόταμο Αγίου Όρους
  27. Μπουτάρη, στη Στενήμαχο Ημαθίας, Νάουσα

Write A Comment

error: Content is protected !!