Η μεγαλύτερη ομάδα οινοποιών των Wines of Peloponnese που έχει επισκεφτεί ποτέ την Κύπρο, θα βρίσκεται στις 3 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό για να παρουσιάσει τα σπουδαία κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα στους Κύπριους επαγγελματίες και οινόφιλους. Το ετήσιο Peloponnese Wine Festival θα λάβει χώρα στην αίθουσα Ceronia Hall του Carob Mill Restaurants, Vasilissis Street, Limassol 3602 από τις 12:00 έως τις 20:00.

All wine stories Peloponnese wine festival Cyprus

Το Peloponnese Wine Festival … και τα εξαιρετικά κρασιά του!

26 παραγωγοί από την αφρόκρεμα των οινοποιών της Πελοποννήσου θα βρίσκονται στη Λεμεσό για την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των κρασιών τους με σκοπό να αναδείξουν τη μεγάλη εικόνα του Πελοποννησιακού κρασιού και το εκπληκτικό εύρος διαφορετικών στυλ και γηγενών ποικιλιών που το χαρακτηρίζουν. Είναι η μοναδική περιφερειακή ένωση παραγωγών της Ελλάδας που τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζει τα κρασιά της στην Κύπρο σε ένα τέτοιο κορυφαίο οινικό γεγονός.

Η ευρεία γκάμα κρασιών από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που παράγονται στον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας προέρχεται από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου, συνδέοντας τη Νεμέα με τη Μαντινεία και τη Πάτρα όπως και την Μονεμβασιά με την Καλαμάτα και την Ηλία. Πάνω από 200 διαφορετικά κρασιά θα είναι διαθέσιμα για γευστική δοκιμή, οπότε καλό είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να προετοιμαστείτε για έναν εξαιρετικό οινικό μαραθώνιο.

 

All wine stories Peloponnese wine festival Cyprus

Οι παραγωγοί της Πελοποννήσου φέρνουν μαζί τους και τον Γιάννη Καρακάση MW ο οποίος θα παρουσιάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα masterclass για τους επαγγελματίες της Κύπρου. Ο Γιάννης Καρακάσης αναφερόμενος στην παρουσία του στο Peloponnese Wine Festival δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που θα έχει ξανά την ευκαιρία να επικοινωνήσει τα κρασιά της Πελοποννήσου στο masterclass: «Οι icon ποικιλίες της Πελοποννήσου: Στυλ και Προοπτικές».

Μέσα από την παρουσίασή του θα αναδείξει την τυπικότητα και τα διαφορετικά στυλ ορισμένων από τις σημαντικότερες ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα όπως αυτές εκφράζονται στα ιδιαίτερα terroirs τους.

Για πρώτη φορά το κοινό του Peloponnese Wine Festival θα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει online σημειώσεις των κρασιών που δοκιμάζει μέσα από την πλατφόρμα my.wine.gr στην οποία θα είναι περασμένοι ηλεκτρονικά όλοι οι παραγωγοί και τα κρασιά της εκδήλωσης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν εύκολα τις σημειώσεις τους, να βαθμολογούν  και να αποθηκεύουν τα αγαπημένα τους κρασιά. Το καινοτόμο e-tasting book που αναπτύχθηκε από τους οργανωτές του PWF αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες και οινόφιλους και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Κύπρο μέσα από το Peloponnese Wine Festival.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή τόσο σε επαγγελματίες όσο και οινόφιλους και η είσοδος είναι δωρεάν.

INFO

Λεμεσός

Πότε:        Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020
Που:         Ceronia Hall, Carob Mill Restaurants, (Vasilissis Street, Limassol 3602)
Λεπτομέρειες:    Walk Around Tasting από τις 12:00-20:00, Masterclass από τις 15:00-16:15 (μόνο για επαγγελματίες με πρόσκληση)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.peloponnesewinefestival.com
ή τη σελίδα στο Facebook:  https://www.facebook.com/peloponnesewinefestival/

Social media & Hashtags

#pwfcyprus2020

@peloponnesewinefestival on Instagram

Write A Comment

error: Content is protected !!