Σε ένα άρθρο της  Ελένης Ψυχούλη στο Lifo, το 2014, διαβάσαμε την εξής ωραία πρόταση για το κρασί.

Να τι είπε: Το κρασί δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμφιαλωμένη γεύση του τοπίου, το άρωμα της γης, του κλίματος και όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε ξεχωριστού τόπου, μετουσιωμένα σε ένα υγρό.

Για να ανακαλύψετε όλα τα παραπάνω, στο κόσμο του κρασιού, μπορείτε να ακολουθήσετε  βασικές έννοιες και να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και τις αισθήσεις σας.

Μην υποτιμάτε το προσωπικό σας γούστο. Ακολουθήστε την όσφρηση και  τη γεύση σας και αποκλείστε μη ουσιαστικές  πληροφορίες που δεν σας βοηθούν πχ. το ph του εκάστοτε κρασιού.

Δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε κρασιά που οι άλλοι υποτιμούν, γιατί εσείς κάνετε το δικό σας ταίριασμα φαγητού-κρασιού. Επίσης τα πίνετε και με διαφορετική ψυχική διάθεση.

Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά ενός κρασιού με κάποιους βασικούς όρους( ξηρό, ημίξηρο, αφρώδες, ενισχυμένο, φρουτώδες, τανικό )

Εξοπλιστείτε με τα ειδικά ποτήρια για κάθε είδους κρασί. Αγοράστε μια καράφα τύπου Decanter  και κάποιο επαγγελματικό ανοιχτήρι.

Για τους φανατικούς οινόφιλους με προσδοκίες,  προτείνουμε να εκπαιδευτείτε  στις οινικές σχολές της χώρας μας και φυσικά να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας : www.allwinestories.com

Write A Comment

error: Content is protected !!